Schwarzenegger eko-szupersportkocsit vezet

2009.03.12. 09:57

Kalifornia kormányzója erős érdeklődést mutat az autók iránt. Ellátogatott a Genfi Autószalonra, a napokban pedig egy benzin-hidrogén üzemű szupersportkocsit is kipróbált, a Ronn Motor Company (RMC) által gyártott Scorpiont.

A promóciós tesztvezetést maga a kormányzó kezdeményezte, miután olvasott az autóról egy férfi magazinban. Ronn Maxwell, az RMC alapítója természetesen kapva kapott a lehetőségen, azonnal megígérte, hogy átszállítja az autót Texas-ból Californiába. Schwarzenegger régóta lelkes támogatója az ehhez hasonló, fogyasztás optimalizálás jegyében zajló projekteknek, de az autókat még jobban szereti – ékes bizonyítéka ennek egy Bentley Continental GTC és egy Hummer H1-es, melyek régebben a kormányzó tulajdonában voltak.

A Scorpionban egy hagyományos 3,5 literes Honda V6-os motor van, melyet egy átalakításnak köszönhetően benzin-hidrogén keverék hajt. Az autó saját maga állítja elő a hidrogént vízből. A szupersportkocsi így, amellett, hogy 320 km/h feletti végsebességre képes, állítólag mindössze 6 liter benzint fogyaszt 100 kilométerenként.