571 lóerős a Mercedes SLS 63 AMG

2009.03.13. 11:25

2010-ben jön a Mercedes új szupersportkocsija; vége a találgatásoknak, a gyártó végre elárulta az autó legfontosabb paramétereit. Az új modellt teljes egészében az AMG fejlesztette, ilyen eddig nem fordult elő a cég történetében.

A Mercedes SLS 63 AMG karosszériája alumínium. A kocsi úgynevezett gullwing ajtókat kapott (magyarul: sirály szárny), melyek felfelé nyílnak, de nem úgy, mint a Lamborghinik ajtajai, hanem mint a madarak szárnyai. Motorja 6,3 literes, V8-as, mely maximálisan 571 lóerő és 651 Nm-es nyomaték leadására képes. Az erő egy hétsebességes dupla kuplungos váltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Az autó 3,8 másodperc alatt ugrik százra, végsebessége 315 km/h. Az SLS 63 AMG-t kerámia fékekkel látták el, a Mercedes azt állítja, hogy a kocsi fékei 40 százalékkal könnyebbek, mint a hagyományos fékek.

A sofőr négyféle vezetési mód közül választhat a komfortostól a sportoson keresztül a RACESTART-ig. A Mercedes reméli, hogy a tesztidőszak még 2009-ben befejeződik, és 2010-ben már a kereskedésekben lehet az SLS 63 AMG.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.