Búcsúzik a Volvo S60

2009.03.26. 15:55

Április elején állnak le a középső Volvo szedán gyártósorai Belgiumban, az utódmodell jövőre érkezik.

A Volvo még 2000-ben mutatta be az S60-ast, mint a második generációs V70 kombi négyajtós testvérmodelljét. A típus a következő négy évben a Volvo egyik legkelendőbb terméke volt, ám 2004 óta a modellfrissítések ellenére jelentősen csökkentek az eladások. Egy darabig úgy tűnt, a hasonló vonalvezetésű új S80-as bemutatásával el is tűnhet a kínálatból az S60-as, de végül a folytatás mellett döntöttek a Volvo vezetői, és az év elején Detroitban be is mutatták a következő generáció prototípusát, S60 Concept néven. Az első generációt azonban nem tartják piacon az utód megérkezéséig, valószínűleg azért, mert a Ford időközben szabadulna a Volvótól, és ezért igyekszik a Svédországon kívül gyártott típusok számát csökkenteni. Az S60 gyártását így már nem érdemes áthelyezni, inkább leállítják a termelést.

Az S60-asból összesen mintegy 580 ezer példány készült az elmúlt csaknem kilenc évben, de a Volvónál azt remélik, az utódmodell még ennél is nagyobb példányszámban fogyhat a jövőben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.