Golf GTD: új sportdízel a Volkswagentől

2009.03.27. 13:43

Lipcsében mutatja be a VW a hét végén a Golf GTI dízel-megfelelőjét.

A GTD számára nem készített új motort a Volkswagen: a más modellekből már ismert kétliteres, közös nyomócsöves TDI motor 170 lóerős változata kerül a Golf VI-osba. Ekkora teljesítmény persze bőségesen elegendő az átlagosnál gyorsabb haladáshoz: a GTD 8,1 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és akár 222 km/h-val is száguldhat. Így ugyan valamivel lassabb, mint a GTI, viszont jóval takarékosabb is: vegyes ciklusban 5,3 liter az átlagfogyasztása 100 kilométeren. Az erősebb motoron kívül a sportfutómű, a 17 hüvelykes alufelnik, és a GTI mintáját követő lökhárítók, küszöbszélesítések, légterelők és belső díszítések különböztetik meg a GTD-t a többi dízel-Golftól.

A Volkswagen sportos dízel-kompaktja egyaránt kapható lesz hatsebességes kézi váltóval vagy mechanikus DSG automatával. Az alapváltozat németországi alapára 27 475 euró lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.