Eltűnik a Cadillac Európa feléből

2009.03.28. 09:33

Pillanatnyilag még 25 európai országban kaphatók a GM luxusmárkájának modelljei, de a következő néhány hétben 13, vagy még több országban visszavonulót fúj a Cadillac.

A kivonulás elsődleges oka a GM európai forgalmazási partnerének csődje: a holland Kroymans Group még a múlt héten jelentette be, hogy fizetésképtelenné vált, és így beszünteti működését. A Kroymans sorsát azonban a GM modellek iránti alacsony kereslet pecsételte meg, hiszen a cég a Cadilac mellett a Corvette és a Hummer típusainak forgalmazásával foglalkozott. A GM egyelőre nem szeretné teljesen feladni a Cadillac európai forgalmazásával kapcsolatos terveit, de a jövőben csak a legjobb piacokra koncentrálnak, így többek közt fenntartják a márkakereskedéseket Oroszországban, Nagy-Britanniában és Svájcban is.

A General Motors 2003-ban, amikor piacra dobta a Cadillac típusokat Európában, legalább évi 7500 autó eladásával számolt, de ez a becslés túl optimistának bizonyult: 2008 során csupán 4556 darab fogyott az amerikai márka típusaiból.

Nem ad hitelt autóra a bank? Kell a pénz a házfelújításra, ezért mégis megtartja a tízéves Mondeót, de már köhög, és javítani kéne? Tavaly még büszke volt rá, de ma már soknak tűnik a Carina kilencliteres fogyasztása? Vagy egyszerűen csak jó és olcsó akkut keres? Olvasgassa a Válságblogot, amelyben mind több, a krízissel kapcsolatos megoldási ötlettel állunk elő. Kattintson ide, autózzon velünk benzinpárán, tartsa fenn verdáját hulladékpapír-áron!