Olcsóbb sportkocsi váltja a Hyundai Coupét

2009.03.31. 11:49

A Genesis Coupé kisebb testvére nagyjából két év múlva érkezik, és a 2007-es Veloster tanulmányra emlékeztet majd, legalábbis a Hyundai amerikai részlegének vezetője szerint.


Galéria - kattintson a képre

John Krafick egy interjú során fedte fel cége terveit. Elmondta, hogy a Genesis Coupé csak részben váltja fel a Hyundai korábbi sportkocsiját: készül egy második, jóval kisebb és olcsóbb típus, amelyet nagy sorozatban készülő, fronthajtású modellek alkatrészeire építenek. A tervezésnél az alacsony ár, a feltűnő formaterv és a kiemelkedő vezetési élmény biztosítása mellett állítólag lényeges szempont lesz az alacsony fogyasztás is. A típusról Krafick csak annyit mondott, hogy a tervezésnél a Veloster tanulmányból indultak ki a mérnökök, ám több mint valószínű, hogy a 2007-ben Szöulban bemutatott koncepcióautó fura hátsó részét alaposan áttervezik, mielőtt az új kupé gyártásba kerülne.

Az eddig napvilágot látott pletykák szerint az új kupé a Hyundai i30/Kia Cee'd páros műszaki alapjaira épül majd, és 1,6 literes szívómotorral, illetve 1,4 literes turbómotorral készülhet. A motorok viszonylag kis teljesítményét a karosszéria tömegének csökkentésével próbálják majd ellensúlyozni: a típus aligha lesz nehezebb 1,2 tonnánál. A végleges változat bemutatására legkorábban 2011-ben kerülhet sor, az európai és észak-amerikai forgalmazás pedig az év második felében indul majd, nagyjából egy időben.