Kémfotókon a Golf R20

2009.03.31. 16:49

Az új GTI talán egy kicsit vérszegényre sikerült, de a Volkswagennél már készül egy erőteljesebb Golf változat, amely a korábbi hathengeres modelleket váltja le.

Az előző Golf generáció sportos csúcsmodellje a V6-os R32-es volt, de úgy tűnik, a 3,2 literes hathengeres a fogyasztáscsökkentési törekvések áldozatául esett. A helyét a hírek szerint az Audi S3-as kétliteres turbómotorjának 270 lóerős változata veszi át, így az új típust a motor hengerűrtartalmából kiindulva R20-asként emlegetik. A legújabb kémfotók alapján úgy tűnik, már a végső teszteknél tart a típus. A Volkswagen persze nem szerette volna nagy dobra verni, hogy mit is próbálgat a Nürburgring Nordschleife aszfaltján, de hiába díszítették 2.0 TDI felirattal a csomagtérfedelet, az alaposan leültetett futómű, a túlméretezett felnik, a lökhárítóból kikandikáló vaskos kipufogócső-pár és a GTI-éhez hasonló spoilerezés azt sejteti, hogy nagyobb teljesítmény tombol itt a dízel-Golf 140 lóerejénél.

Úgy tudjuk, a Volkswagen a szokásoktól eltérően nem valamelyik nagyobb autószalonon tervezi bemutatni az R20-ast, hanem májusban, a nürburgringi 24 órás versenyen, ahol talán rajthoz is áll majd néhány, versenyre felkészített példány.