Gyári vázlaton a Seat Ibiza kombi változata

2009.04.03. 15:20

Audi fazonú farrész és villámformán megtört dájnamik lájn látható az elnagyolt vázlaton, és persze sok más részlet, ami biztosan nem jut el a szériagyártású Ibiza ST-re.

A vázlat voltaképpen hiánypótlás, hiszen már a kis kombi gyártásáról szóló két héttel ezelőtti bejelentéskor is nyilvánosságra hozhatták volna. Az elnagyolt rajz ráadásul nem mond el túl sokat a végleges termékről, hiszen hatalmas felnijeivel és dinamikus vonalvezetésével inkább emlékeztet valamiféle versenyautóra, mint leendő utcai modellre. Ennek ellenére látható rajta néhány olyan részlet, amelyet képzeletben összehozva a rövidebb Ibizák formájával, nagyjából képet alkothatunk róla, hogy milyen lesz a végtermék. Az például látszik, hogy megpróbálják elkerülni a toldozás-foldozás látszatát: az oldalablakok sora egyetlen, töretlen formát alkot, amely jól illik a tetővonal ívéhez.

Az új Ibiza változat 2010-ben érkezik, és a Seatnál azt remélik, segít majd jobb pozícióba hozni a spanyolok legkisebb modelljét a konkurenciával szemben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.