Elkészült a Maserati GT4-es versenygépe

2009.04.07. 11:30

A tavalyi GranTurismo MC Corse tanulmányból mostanra bevetésre kész versenyautót faragtak a Maserati szakemberei, amelyet később bárki megvásárolhat magának.

A tervezésnél az FIA GT4 kategóriájának szabályait vették figyelembe, azaz a szériagyártású GranTurismo S főegységein - a motoron, a váltón, a futómű geometriáján - nem változtathattak. AGranTurismo MC GT4 mégis vérbeli versenyautó lett, hiszen minden felesleges túlsúlytól megszabadították, versenyzésre alkalmas rugóstagokat, erősebb fékeket, komplett bukócső-rendszert, és új szívó- és kipufogórendszert kapott. A 4,7 literes motor így 450 lóerős, és 1400 kilogrammnál kevesebbet mozgat. Ezzel már versenyképes lehet a GT4 Európa-kupa versenyein, ahol a Maserati az idén gyári színekben indítja, olyan autókkal szemben, mint az Audi R8-as vagy az Aston Martin V8 Vantage hasonlóan átalakított változatai .

A tervek szerint készítenek egy kisebb sorozatot magáncsapatok számára is: az első példányokat októberben adják át a megrendelőknek, egyenként nettó 135 ezer eurós, azaz napi árfolyamon számolva valamivel több, mint 40 millió forintos áron.