Vázlatokon az új kínai MG

2009.04.08. 14:24

Az MG6 Grand Tourer egyelőre csupán tanulmány, de egy-két éven belül sorozatgyártmány lehet belőle - az MG első kompakt modellje, mióta a márka kínai kézben van.

Korábban már láthattunk egy képet az egyik prototípusról, amely a Roewe 550-es megkurtított változatának látszott, viszont a most közölt gyári vázlatok jóval radikálisabbnak mutatják az autó külsejét. A rajzok a legtöbb esetben persze túloznak az autók arányaival kapcsolatban, de az igazság valahol félúton lehet: úgy képzeljük, hogy az MG6 arányaiban inkább a prototípusra hasonlít majd, de a részletek - például az orr kialakítása - inkább a vázlatok radikálisabb elrendezését követi majd.

Az már korábban is kiderült, hogy a kínaiak komolyan veszik az MG márka újraélesztésének feladatát, és az új modellel egy lépéssel ismét közelebb kerülnek a céljukhoz: rövidesen korszerű modellekből álló, teljes típuspalettát kínálhatnak, amely akár még Európában és Észak-Amerikában is versenyképes lehet. A folyamat persze nem megy gyorsan, hiszen az MG-Rovertől megörökölt, jórészt már öt éve is elavultnak tűnő modellek vagy eleve piacképtelenek volnának, vagy alapos továbbfejlesztésre szorulnak, a kínaiaknak pedig viszonylag kevés a tapasztalatuk az új típusok kifejlesztésében.