Megújul a legendás AC Cobra

2009.04.14. 08:25

A forma a régi, de minden más megváltozott az AC Cars korábbi sportkocsijaihoz képest.

A kis brit sportkocsigyártó valahogy ismét megúszta a csődöt, és most egy újabb sportkocsival jelentkezik. A monacói Top Marques kiállításon leplezik le a Cobra Mk.VI sorozatot, méghozzá rögtön nyitott és zárt karosszériával. A forma a régi, és alapjaiban az autó felépítése sem változott: acél csőváz és alumínium burkolat alkotja a karosszériát. A korábbi Ford motorok helyett azonban a Chevrolet 6,2 literes V8-asai kerülnek a hosszú géptető alá. A GT jelzésű alapváltozatot 437, a GTS-t pedig kompresszoros, 647 lóerős motor hajtja - mindkettő ismerős lehet a Corvette sportkocsikból. A fékrendszer a Porschétól érkezik, az autó stabilitását pedig önzáró differenciálmű segíti megtartani. A sirályszárnyas kupé változat tömege is csupán 1025 kilogramm, így az erősebbik motorral akár 3,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet.

Az autók a hagyományoktól eltérően nem Angliában, hanem egy német cégnél, a Gullwing Gmbh-nál készülnek. Így, bár a végleges árakat még nem közölték, valószínűleg messze nem az AC lesz a legolcsóbb Cobra változat - inkább minőségben próbálják felülmúlni a sportkocsi-legendát utánzó többi vállalkozást.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.