Mégis elkészül a Suzuki nagy szedánja?

2009.04.14. 15:34

Nemrég még úgy tűnt , végleg lefújják a Kizashi 3 tanulmány szériaváltozatának bemutatását, de a legújabb pletykák szerint az ősszel mégis megtartják a premiert Észak-Amerikában.

A középkategóriás, 4,65 méter hosszú modellt a Suzuki nemzetközi modellnek szánja: Európában a Ford Mondeo, az Opel Insignia és a többi hasonló méretű családi szedán ellenfelének szánják - bár ezeknél valamivel szűkebbnek ígérkezik - de a legfontosabb piac kétségtelenül az Egyesült Államok volna, ahol az ilyen négyajtós modellek még mindig a legnépszerűbb személyautóknak számítanak. A típus várhatóan egy vadonatúj, elsőkerék-hajtású platformra épül majd, és legalább háromféle motorral készülhet: Észak-Amerikában 2,3 literes négyhengeres, illetve 3,6 literes V6-os benzinmotorral kerülhet piacra, míg Európában valószínűleg a GM-Daewoonál gyártott kétliteres VM Motori dízelmotorral szállítják majd.

A Kizashi gyártására állítólag egy vadonatúj üzemet épít a Suzuki Japánban - így elkerülhetik a korábbi, a Daewootól átvett szedánokkal kapcsolatosan felmerült minőségi problémákat - és úgy néz ki, a bemutatóra már a novemberi Los Angeles Auto Show-n sor kerülhet.