Veri a Porschét a Nissan

2009.04.17. 07:26

Egy ideje már megy a presztízs harc a Porsche és a Nissan között, a 911 GT2 és a GT-R versengenek a Nürburgringen. A Nissan 7:38-ról indult, majd lement egészen 7:29-ig. Ez utóbbi idő három másodperccel jobb, mint amit a könnyebb és erősebb GT2-es futott.

A Porsche háborgott, szerintük egy gyári GT-R-nek 7:54 körüli időt kellett volna produkálni, azt a kocsit, ami ilyen gyors kört futott, nyilván módosították. A Nissan válaszul elkészítette ezt a videót, a filmen látható autót a felvétel elkészítése előtt a helyszínen meg lehetett vizsgálni.

De mára a 7:29-es idő is a múlté, a 2010-es, átdolgozott GT-R, mely 5 lóerővel erősebb, némileg módosították a futóművét, újraprogramozták a váltót és puhább gumikat kapott már 7:26,56-os időt futott – a kocsit Toshio Suzuki vezette, akit két verseny erejéig a Forma 1-ben is láthattunk. A tesztautó teljesen gyári állapotú volt, de a SpecV változat Rays felnijein gurult, melyeket az alap GT-R-hez csak felárért adnak. A Nissan célja, hogy megdöntse a Corvette ZR1 7:26,4-es idejét, s ez a napokban vélhetően sikerül is nekik, csak két tizedet kell találnia Suzukinak a pályán.