Szorongatja az M3-ast az RDSport 335-öse

2009.04.17. 08:25

A milánói Racing Dynamics cég tuning BMW-iről híres. Ezúttal az ikerturbós 335i kupét mérgesítették fel. Az ültetés szemmel látható, a kocsi jóval alacsonyabban ül, mint a gyári modell. Rugói keményebbek, a gyári gátlókat Bilsteinekre cserélték. A 20 hüvelykes kerekeket a Monoblock gyártja, a gumik P Zero Nerók.

A motorelektronikát átprogramozták, kapott a motor direkt szűrőt és egy nagyobb intercoolert. Az autó kipufogórendszerét is módosították. A motor a tuning után 414 lóerős lett, vagyis az M3-as V8-asához közeli értéket produkál, 547 Nm-es csúcsnyomatéka pedig meghaladja az M3-ét.

A karosszérián is végzett módosításokat az RDSport: az első lökhárító szénszálas műanyagból készült, formájának köszönhetően segít a motor és a fékek hűtésében. A küszöbök markánsabbak, a hátsó szoknya is nőtt, négy méretes kipufogó díszíti a különleges BMW fenekét. A külső átalakításhoz képest az utastérben szinte elhanyagolható a változás, mindössze egy alumínium pedál szett, egy alumínium kézifékkar és egy pár új szőnyeg került a kocsiba.