Elnevezték a kisebbik Rolls-Royce-ot

2009.04.20. 13:05

Eddig jobb híján RR4-ként, vagy bébi-Rollsként emlegettük az új modellt, de ennek most vége.

Tom Purves, a cég vezérigazgatója Sanghajban elárulta, mi lesz a típus végleges neve: Ghost. Így a típus egyrészt már név alapján is egyértelműen azonosítható lesz, hiszen pont ilyen néven a Rolls-Royce még nem készített autót, másrészt viszont a hagyományokat sem hagyják teljesen figyelmen kívül, korábban ugyanis készültek luxusautók Rolls-Royce Silver Ghost néven.

Magáról az autóról egyelőre nem árultak el többet, mint amit már eddig is sejtettünk: nagyon hasonlít majd a 200EX tanulmányra, a hajtását pedig egy vadonatúj, 6,6 literes, több mint 500 lóerős biturbó V12-esre és nyolcsebességes automata váltóra bízzák. A maga 5,4 méteres hosszával, 1,945 méteres szélességével és 1,55 méteres magasságával persze a Ghost sem lesz kicsi, de jobban elfér majd az európai nagyvárosok szűkebb utcáiban, mint a Phantom, és ésszerűbb, 190 ezer euró körüli ára révén jóval népszerűbb lehet, mint nagyobb testvére.

A Ghost gyártásra kész változatát várhatóan az őszi Frankfurti Autószalonon tartják, és a forgalmazás beindítását sem halogatják sokáig: valószínű, hogy az első példányokat még az idén átadják új tulajdonosaiknak.