Félmillióan rendeltek eddig Tata Nanót

2009.04.21. 15:01

Legalább három évre előre lekötötték már a megrendelések a Tata gyártókapacitását, így a világ legolcsóbb autóját csak nagy szerencsével lehet 2013 előtt megkapni, ha valaki csak most adná le a megrendelését.

A Tata a megrendelések kordában tartása érdekében még határidőt is szabott - április 25-éig lehet az első körben Nanót rendelni - és egy-egy igénylésért 300 rupiát, azaz nagyjából 1400 forintot kérnek, de már csak a megrendelési pénzekből egész komoly összeg - átszámítva vagy 700 millió forint - gyűlt össze. A gyártónál a következő napokra még nagyobb rohamra számítanak, úgy vélik, a hét végéig akár 750 ezerre is nőhet a megrendelések száma.

Annak érdekében, hogy igazságosabbá tegyék a rendszert, az első százezer Nano-tulajdonost sorsolással választják ki, de az az érzésünk, részben ennek is köszönhető a megrendelések ijesztően nagy száma: nyilván sokan vannak, akik többszöri megrendeléssel igyekszenek javítani az esélyeiket arra, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak a hihetetlenül olcsó kisautóhoz, ami persze már önmagában is jó üzlet a Tatának.