Az idén is versenybe küldik a Lexus LF-A-t

2009.04.22. 10:28

Bár a Toyota továbbra is adós az utcai változat bemutatásával - talán majd ősszel, Tokióban végre megmutatják - az idei Nürburgringi 24 órás versenyen már teljes díszben, látványos festéssel áll rajthoz a versenyre felkészített prototípus.

Tavaly még matt feketében indult az LF-A a német hosszú távú futamon, hogy nehezebb legyen kivenni a részleteket, az idén viszont már ennyi sem védi a fotósoktól: a Gazoo Racing Team fekete-fehér színeit kapja a prototípus. Az autó pontos adatait persze még mindig nem közölték, így csupán találgathatunk. Állítólag egy 4,8 literes V10-es kerül a sportautó orrába, bő 500 lóerővel, ehhez pedig szekvenciális kapcsolású versenyváltó kapcsolódik. Biztosan csak annyit tudunk, hogy a Nürburgringen rajthoz álló autót a szabályoknak megfelelő bukókerettel és más biztonsági berendezésekkel szerelik fel.

Ahogy tavaly, az idén is az LF-A alapos tesztelése a cél - a gép legtöbb alkatrésze megegyezik a majdani sorozatgyártmányéval - de azért nyilván az is jól jönne a Toyota marketingeseinek, ha már a prototípussal dicsekvésre okot adó eredményt érnének el.