Ingyenes szimulátor új Volvo S60-assal

2009.04.22. 13:23

A svéd gyártó az egyik legismertebb autószimulátor-fejlesztő céggel, a SimBinnel készíttette el a PC-s játékprogramot, amelyben az S60 Concept virtuális modelljét lehet majd vezetni.

Bár a Volvo - The Game című programot csak május 26-ától lehet majd letölteni, annyi azért már most is sejthető, hogy a Volvo célja egy viszonylag valósághű élményt nyújtó program elkészíttetése volt, hiszen a SimBin Studios pontos fizikájú programjaival - többek közt a GT-R sorozattal, a GT Legendssel és a Race-szel - szerzett magának hírnevet az elmúlt években. "A játék lehetőséget nyújt a számunkra, hogy a szélesebb közönséggel is megismertessük az S60 tanulmányt, sőt, arra is módot ad, hogy bemutassuk a skandináv autótervezés fejlődését" - mondta a Volvo szóvivője.

Bár a lehetőség régóta adott, az autógyártók eddig viszonylag ritkán készíttettek komolyabb szimulátorokat modelljeik tulajdonságainak bemutatására. Eddig egyedül a BMW gyártatott le egy hasonló programot az M3-as bemutatása kapcsán , de nem kizárt, hogy a jövőben más cégek is megpróbálkoznak majd a reklámnak ezzel a szokatlan formájával.