Ilyen lesz a következő Renault Clio?

2009.04.23. 15:16

Még legalább két év, mire új modellel váltják fel a Renault városi autóját , de már most felbukkant néhány fotó, amelyeken a negyedik generáció egyik korai prototípusa látható.

Valószínűtlen, hogy ez már a végleges formaterv lenne, de annyi azért kiderül belőle, hogy milyen irányban indultak el a Renault tervezői. Az orr-részen a legutóbbi Renault modellek egyen-stílusjegyei fedezhetők fel: a sima orr, a kifelé hajlított ívű fényszórók és a széles, de alacsony nyílás az alsó légbeömlők és a jelvény között. Újdonságként hatnak ugyanakkor az ajtókon végigfutó sajátos, kettős görbületű élek, és a feltűnően magas övvonal, amely egész sportos összhatást eredményez.

Mivel igen korai prototípusról van szó - a lámpákat is csupán egy-egy szürke műanyagidom helyettesíti - valószínű, hogy még lesznek változások. Ilyenkor, a tervezési szakasz vége felé még hátra van a technológusok és a pénzügyi osztály rostája, amelyen minden, túl költséges, vagy nehezen legyártható részlet kihullik. Az azonban kétségtelen, hogy a Cliónak nem ártana egy picivel izgalmasabb formaterv, és az az érzésünk, a Renaultnál jó irányban tapogatóznak, ha valóban ez a cél.

A jelenlegi Cliót 2005-ben mutatták be, és nemrég esett át az első nagyobb frissítésen , így valószínű, hogy az utód bemutatásával nem nagyon sietnek a franciák: a modellváltásra legkorábban 2011 végén kerülhet sor, előbb aligha.