Negyedmillió új Ford Fiesta készült eddig

2009.04.24. 13:50

Alig kilenc hónappal a gyártás beindítása után már a 250 ezredik Ford kisautó készült el, pedig a típus nemzetközi karrierje még meg sem kezdődött.

Ezzel eddig a jelenleg futó generáció a legsikeresebb mind közül: egyetlen elődje sem fogyott ilyen jól pályafutása elején. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Fiesta szerencsés időpontban jelent meg, hiszen a gyártás felfuttatását követően egyszerre hajtotta fel az eladásait az újdonság ereje és az Európa számos országában bevezetett roncsprémium. A Fiesta eladásai így a múlt hónapban már meghaladták az összes többi típusét Európában , és a sikersorozat tovább folytatódhat, hiszen Nagy-Britanniában, a típus egyik legjobb piacán csak a napokban jelentették be, hogy állami támogatást kapnak azok, akik új, takarékos autóra cserélik régebbi járművüket.

Ráadásul a Fiestát csak mostanában kezdik óvatosan bevezetni Észak-Amerikában: egyelőre száz próbajárművel járják az országot, hogy felmérjék az igényeket, de jövőre már a tengeren túli Ford kereskedésekben is kapható lesz a típus lépcsős hátú változata - így nem kizárt, hogy az autó hamarosan világszerte is az egyik legkelendőbb típussá válik.