E1 néven érkezhet a legkisebb Audi

2009.04.30. 13:32

Ismét egy új Audi modellről bukkantak fel meglehetősen részletes pletykák: az E1 állítólag a Volkswagen városi kisautójának luxusváltozata lesz.

A szaksajtóban felbukkant híresztelések szerint a törpe-Audi a VW Lupo utódjának lerövidített változata lesz, hasonló méretű és felépítésű, mint a Toyota iQ. A belső tér két, vagy legfeljebb három felnőtt számára lesz kényelmes, és a csomagtér sem lesz nagyobb, mint amekkora egy nagyobb bevásárláshoz szükséges, cserébe viszont könnyű parkolást és olcsó üzemeltethetőséget ígérnek az apró méretek. Többféle változatról is hallani, állítólag készül benzin- és dízelmotoros kivitel, sőt, az sem kizárt, hogy hibrid és elektromos hajtású E1-esekkel is találkozhatunk majd. A kisautóba várhatóan már a következő VW motorgeneráció tagjai kerülnek: két- és háromhengeres, turbófeltöltős benzin- és dízelmotorok 600 és 1200 köbcenti közti hengerűrtartalommal, és igen alacsony névleges fogyasztással.

A pletykák szerint az E1-es legkorábban 2011-ben kerülhet piacra, de azon sem csodálkoznánk, ha még később sikerülne elkészülni vele, hiszen az Audi korábban még soha nem látott mértékű kínálatbővítésben van: legalább öt olyan típusról vagy típusváltozatról tudunk, amely a következő szűk három évben mutatkozik be, és akkor még nem említettük az időközben szükségessé váló modellváltásokat.