Bertone sportkocsi 400 millióért?

2009.05.04. 11:30

Eredetileg ugyan tisztán tanulmánynak szánták a Corvette alapú Mantide sportkocsit, de a Bertonénál állítólag egy kisebb sorozat is készülhet belőle.

Jason Castriota, a Mantide tervezője szerint eléggé nagy figyelmet kapott az autó, és több potenciális vásárló is jelezte, hogy szívesen megvenné. Épp ezért a Bertone vezetése azt fontolgatja, hogy elkészít 10 sorozatpéldányt a legbőkezűbb gyűjtők számára. A nagyrészt szálerősítésű műanyagból készített karosszéria, és a kis sorozatú gyártás persze igen drágává teszi az autókat, és nyilvánvaló, hogy a Bertone is szeretne némi hasznot látni belőlük, így - bár műszaki szempontból lényegében azonos a Corvette ZR1-essel - egy-egy példány legalább kétmillió amerikai dollárba, azaz napi árfolyamon számolva 432 millió forintba kerül majd.

Az elképesztő ár persze nagyrészt a különleges formának szól. A Mantide még akkor is inkább műalkotásnak számít, mint használati tárgynak, ha több is készül belőle, így valószínűleg befektetésnek sem utolsó: egy ilyen ritkaság értéke az idő múltával csak növekszik.