Novitec Trident: Maserati GranTurismo 600 lóerővel

2009.05.08. 13:06

Kevés olyan ember lehet a földön, akinek kevés az olasz sportkocsi 440 lóereje, de a Novitec pont őket célozta meg legújabb tuningkészletével.

A Trident külsőre alig különbözik a gyári GranTurismótól, csupán a 20 hüvelykes első és 21 hüvelykes hátsó felnik, illetve a lökhárítók és a küszöbök aljára szerelt visszafogott, karbonszálas légterelők jelzik a beavatkozást. Ugyanakkor a 4,7 literes V8-as motort alaposan átdolgozták: kapott egy kompresszort, átprogramozott vezérlést és egy új kipufogórendszert, így a teljesítménye kerek 600 lóerőre nőtt. Hogy ez pontosan mire elegendő, egyelőre nem árulták el, de becslésünk szerint a szabvány 0-100 km/h-s sprint 4 másodpercen belül teljesíthető az autóval, és a végsebesség is bőven 300 km/h felett lehet. A plusz lóerők mellé persze keményebb futómű is jár: a gyári rugókat és a lengéscsillapítókat KW gyártmányúakkal váltották fel.

A Maserati GranTurismót sokan tartják a ma kapható sportkocsik közül a legszebbnek, és a Novitec átalakításai nyomán már a teljesítményversenyt is állhatja a szomszéd Porschéjével vagy Lamborghinijével szemben, feltéve, hogy tulajdonosa hajlandó feláldozni a kényelmét néhány méternyi előnyért.