Városi villanyautót fejleszt az Opel?

2009.05.08. 14:54

A legfrissebb pletykák szerint egy, a Toyota iQ-hoz hasonló hasonló, de tisztán elektromos kisautón dolgozik a német gyártó.

Állítólag egy kétajtós, legfeljebb legfeljebb két felnőtt és két gyermek kényelmes számmítására alkalmas csöppségről van szó, amely leginkább a 2004-ben bemutatott Trixx tanulmányra emlékeztet majd. A legoptimistább becslések szerint is legalább 9000 eurós - átszámítva úgy 2,5 millió forintos - autót kizárólag villamos hajtással forgalmaznák, így elsősorban városi használatra lehet alkalmas 150 km körüli várható hatótávolságát figyelembe véve. Úgy tudjuk, a gyártás gyors beindításának egyik legnagyobb akadálya egyelőre az akkumulátorok ára, de az Opelnél is arra számítanak, hogy a következő két-három évben sokat javul a helyzet ezen a téren.

Úgy tudjuk, az Opel elektromos kisautóját 2012-re szeretné piacra dobni a gyártó, bár most az efféle tervek megvalósulása igencsak bizonytalan, hiszen az Opel épp tulajdonosváltás előtt áll, így nem lehet tudni, hogy a jelenleg futó projektek közül melyeket engedi majd folytatni a következő vezetés.