ASC Trans Am: az utolsó Pontiac

2009.05.10. 11:38

Bár a GM nem készít több Pontiac márkajelzésű modellt, az amerikai tuningcég átalakított Chevrolet Camarója némi vigaszt nyújthat a rajongóknak.

A Pontiac talán legismertebb modellje, a Firebird korábban a General Motorsnál is a Camaro orrának és farának átszabásával készült, így az ASC-nek sem volt nehéz dolga, amikor hiteles Pontiac-utánzatot próbált faragni a nagyméertű kupéból. Az autó elejére az 1970-es Firebird Trans Am stílusát követő osztott hűtőnyílások, és hasonló keretbe foglalt lámpák kerültek, míg hátul a '74 utáni Firebirdére emlékeztető széles, vörös lámpák kerültek. Az összhatást a motorháztető hátsó végének jellegzetes domborítása, egy nagy, integrált hátsó légterelő, az autó körbespoilerezett alsó széle és hátul egy, a Firebirdéhez hasonló jelvény teszi teljessé. Az az érzésünk, a GM tervezői sem végezhettek volna jobb munkát, ha megpróbálták volna felidézni a 70-es évek legendás Trans Am-jeinek hangulatát.

Az ASC egyelőre nem árulta el, hogy tervez-e valamiféle átalakítást a Camaro műszaki részletein, de ez igazából nem is tűnik lényegesnek: nyilván számos Pontiac rajongó csap majd le a lehetőségre, függetlenül attól, hogy hány száz lóerő bugyborékol a motorháztető alatt.