Jön a kínai Hummer klón

2009.05.11. 15:35

Végstádiumához érkezett a kínai hadsereg új terepjárójának fejlesztése, amely állítólag bő tíz éve tart.

A Wulong Xiao Long vállalat kapta a megbízást egy olyan új parancsnoki jármű kifejlesztésére még az 1990-es évek végén, amely kizárólag kínai alkatrészekből készül, és hasonló képességekkel rendelkezik, mint a Hummer H1-es alapjául szolgáló HMMWV. A hasonlóság letagadhatatlan a két jármű között, bár a részletek eltérőek. A széles, szögletes sziluett, az óriási kerekek és a rövid túlnyúlások jellegzetes Hummer stílusjegyek, bár nagy részüknek praktikus oka van: ezekkel biztosítható a megfelelő stabilitás a legnehezebb terepen is.

Az ismeretlen nevű jármű prototípusai jelenleg utolsó futáspróbáikat teljesítik, a Kínában előforduló legszélsőségesebb körülmények között, a tibeti hegyvidéktől a legszárazabb sivatagos vidékekig. Ha ezeket is sikerrel veszi az új típus, akkor indulhat a gyártás, igaz, azt egyelőre nem tudjuk, hogy terveznek-e az autóból polgári változatot, vagy sem.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.