Megkezdték az amerikai VW üzem építését

2009.05.16. 10:34

A napokban tették le az új gyár alapkövét a Tenessee állambeli Chattanooga városában.

Az új üzemben, amelyet a Volkswagen egymilliárd dolláros befektetéssel épít, a tervek szerint 2011-ben indul meg a termelés, méghozzá egy vadonatúj típussal. Az NMS néven emlegetett nagyméretű szedánt kifejezetten a helyi piac számára fejlesztik, és a Toyota Camry illetve az amerikai Honda Accord - az Egyesült Államok két legnépszerűbb személyautója - ellen küldik harcba. Kezdetben évi 150 ezer autót készíthetnek az új gyárban, ami közvetlenül 2000, közvetve, a beszállítóknál pedig további 9500 új munkahelyet teremt a régióban. Később, ha a helyi gyártás kifizetődőnek bizonyul, újabbakkal bővülhet az Egyesült Államokban készülő típusok sora, és tovább növekedhet az üzem kapacitása.

A Volkswagen az utóbbi években eredményesen növelte az eladásait világszerte, egyedül az észak-amerikai piac okozott fejfájást a cég vezetésének. Leginkább a megfelelő típusok hiányoztak a sikerhez: a jórészt Európából importált Golf és a Passat modellek nem bizonyultak elég tágasnak és olcsónak, hogy tömegmodellé váljanak, ugyanakkor nem elég kényelmesek és jól felszereltek, hogy a BMW-vel vagy a Mercedessel versenyezzenek. Az új üzem, és az új típus azonban hosszabb távon is új lehetőséget teremt a növekedésre, és így nagyban hozzájárul a VW-nek ahhoz az ambiciózus tervéhez, hogy a következő évtized közepére a világ legnagyobb autógyártójává váljon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.