Álom marad az olcsó VW sportkocsi

2009.05.19. 16:08

Úgy néz ki, a Volkswagen ismét rosszkor vette elő a középmotoros roadster bemutatásának ötletét, így a sorozatgyártásra hiába várunk, legalábbis egyelőre.

A Volkswagen Bluesport tanulmányt az év elején mutatták be, és egy darabig úgy tűnt, ez a sportos kétüléses végre gyártásba kerülhet. Az utóbbi hónapokban azonban drasztikusan csökkent a személyautók, de különösen az ilyen kis használati értékű rétegmodellek iránti kereslet. A VW szóvivője szerint egyelőre még nem mondtak le teljesen a tervről, de a Bluesport csak akkor kerülhetne gyártásba, ha a költségelemzés azt mutatná, hogy nyereséggel gyártható. Ehhez viszont nagy mennyiségben kellene tudni gyártani a típust. Korábban úgy nézett ki, ebben a Porsche segíthet a Volkswagennek, ha maga is elkészíti a Bluesport egy változatát - a Boxster olcsóbb, négyhengeres kistestvérét - de ezt a lehetőséget a stuttgarti gyártó vezetői egyelőre kizártnak tartják.

Így a Volkswagennél várhatóan leállítják a fejlesztéseket, és csak akkor indítják újra, ha a piaci körülmények javulni kezdenek. Az viszont egyelőre megjósolhatatlan, hogy erre mikor kerülhet sor.