Gyári sportruházat a Toyota Priusnak

2009.05.20. 10:27

Az utolsó, ami egy hibrid autóról az eszünkbe jutna, az épp a sportosság, a Toyotánál azonban másképp gondolják. A harmadik generációs Prius japán premierje kapcsán bemutattak egy gyári optikai tuningcsomagot, amelytől a benzin-elektromos családi autó legalább úgy néz ki, mintha gyorsan is tudna menni.

Az Aero Tourer S fantázainevű Prius változatot a Toyota egyik japán kereskedőlánca, a Modellista kínálja. A csomag része az európai Honda Civicet idéző, nagyrészt LED-ekkel kitöltött hűtőmaszk, a szokásosnál nagyobb és agresszívabb formájú első légbeömlő, a diffúzort utánzó díszítés hátul, a sportosabb hangú kipufogórendszer, a 18 hüvelykes felnigarnitúra, és az ültetett futómű. Az utóbbi két módosítás nyilván az autó által nyújtott vezetési élményt is befolyásolja, de így is nehéz elképzelni, hogy valaki épp egy Priussal járna el hétvégente élményautózni, vagy csajozni a diszkó elé.

Úgy néz ki, a Toyotánál is tisztában vannak azzal, hogy Japánon kívül a sportos hibrid kifejezés még az ellentmondásosság szinonímája, ezért egyelőre nem is tervezik az exportját.