Brabus E-Coupé: az AMG-helyettes

2009.05.20. 13:52

A Bottroppban működő tuningcég kiváló lehetőséget kapott a Mercedestől, hiszen gyári sportváltozat nem lesz az E osztály kupé változatából, így aki mégis ilyen jellegű autót keres, csak külső tuningcégektől remélhet segítséget.

A Brabus egyelőre az E osztályos szedánhoz kínált csomagot adaptálta a kupéra. Az alapot az E500 Coupé adja, amelybe az eredeti, 5,5 literes motor helyére 6,1 literesre felfúrt, 462 lóerős V8-ast szerelnek. Ez ugyan gyengébb, mint az AMG 6,2 literes motorja, de az autó így sem sokkal lassabb, mintha a gyáriak készítették volna. A 100 km/h-s tempót 4,7 másodperc alatt érheti el - ugyanez az E63 AMG szedánnak 4,5 másodperc alatt megy - viszont a Brabus nem épít sebességkorlátozó elektronikát a kupéjába, így az akár 315 km/h-val is száguldhat. A motortuning persze önmagában sem olcsó, mintegy 29 ezer eurót kérnek érte, de ezzel még közel sem teljes az átalakítási lehetőségek sora. Az autóhoz hatékonyabb fékrendszert, átdolgozott lökhárítókat és egyéb optikai tuningelemeket, sportfutóművet, valamint 17 és 20 hüvelykes méretek között mindenféle felnigarnitúrákat kínálnak.

Ez persze csak a rutinmegoldás a Brabus részéről, ennél sokkal brutálisabb átalakításokra is képes lehet a cég tapasztalt mérnökgárdája a Mercedes új kupéjának felhasználásával. Nem csodálkoznánk rajta, ha ebből is készülne egy V12-es, több mint 700 lóerős változat, ahogy az előző E osztályból, 350 km/h feletti végsebességgel.