Új modell várható az Arieltől

2009.05.22. 15:46

A kisszériás modelleket gyártó brit Ariel az Atom nevű kétüléses, nyitott, csővázas sportkocsijáról híres, mely egyike a ma létező legkönnyebb és legizgalmasabb gépeknek, nyilvánosságra hozta terveit a jövőt illetően. A cég a jövőben szélesíteni akarja a modellpalettát, de nem akar szakítani a hagyományokkal, vagyis továbbra is kizárólag olyan kocsikat hajlandó készíteni, amiket csak a fanatikusok tudnak élvezni, ők viszont nagyon.

Konkrétumok egyelőre nincsenek, az Ariel főnöke, Simon Saunders csak annyit árult el, az új modell pont olyan izgalmas lesz, és ugyanolyan sokk szerű élményt okoz majd, mint az Atom – csak másképp. A motorja nem benzinmotor lesz, hanem valamiféle alternatív üzemanyagot használ majd, nem kizárt, hogy villanymotor hajtja majd az új masinát – ne feledjük, az Atomból is készült olyan villanymotoros változat, mely a szupersportkocsik javát nevetve hagyja maga mögött.

Saunders elárulta, hogy az új Ariel nem úgy fog kinézni, mint az Atom, vagyis nem a csővázat látjuk majd, kap rendes karosszériát, jobban fog hasonlítani a hagyományos kocsikra, és vélhetően ezek mellé a kis testű, könnyű sportkocsik mellé - amilyen például a Lotus Elise - pozícionálják majd; Saunders ennél messzebre ment, úgy fogalmazott, az új modell teljesen új szegmenst teremt majd.

Addig is lesz izgalom az Ariel háza táján, amíg az új modell megérkezik. Az Atom hamarosan kapható lesz egy 2,4 literes V8-as motorral, mellyel a tömeg/lóerő aránya nagyjából kétszer olyan jó lesz, mint a Bugatti Veyroné.