Különleges Minik az 50. születésnapra

2009.05.23. 08:47

50 éve kezdték el gyártani a Minit, ennek örömére a BMW előrukkolt két különleges darabbal, a Mayfairrel és a Camdennel - mindkettő egy-egy londoni kerületről kapta a nevét. Az autókat kétféle benzin- és egy dízelmotorral lehet megrendelni, előbbiek 172 és 118 lóerősek, utóbbi 107. Mindegyik modellhez kínál hatsebességes automata és manuális váltót a gyár. A kocsik különleges ízét az egyedi fényezés és az ezzel harmonizáló, szintén egyedi utastér adja.

A Mayfairt a komfort és az elegancia jellemzi, utastere bézs és fekete színben pompázik. A 12 küllős felnik 17 hüvelykesek, fényezésből háromféle van, ezek a Chocolate Brown, a Pepper White és a Midnight Black névre hallgatnak. Két csinos csík, két extra lámpa a hűtörácson és egy Mayfair jelvény teszik teljessé a képet.

Míg a Mayfair a múltat, a Camden inkább a jövőt jelképezi. A vevő a standard ezüst, fehér és fekete színek mellett a Midnight Blue és a Horizon Blue elnevezésű kék árnyalatot is választhatja. A 17-es felni ehhez a modellhez is jár.