Golden Ferrari|: új sportkocsi a Pininfarinától

2009.05.25. 14:15

Az egykori P 4/5-öshoz hasonlóan egyetlen példányban készül egy dúsgazdag megrendelő számára a Pininfarina legújabb Ferrari átirata.

A Golden Ferrari lényegében egy gyári 599 GTB Fiorano, klasszikus stílusú burkolattal, amelyet az 1964-es 330 LMB formái ihlettek. A gyári mechanikán nem változtattak, bár igény sem volt rá: a megrendelőnek nyilván bőségesen elegendő a hatliteres V12-es 620 lóereje. Úgy tudjuk, az autó a bemutató után a Wal-Mart üzletlánc vezérigazgatójához, Rob Waltonhoz kerül, egy egyelőre meg nem nevezett, de euróban kifejezve is legalább hat számjegyű összegért cserébe.

A Ferrari 2006-ban nyitott az ilyen egyedi megrendelők felé, de eddig csupán két hasonló típusról tudunk: a Zagato 575 GTZ -ről, amelyet egy japán Ferrari-gyűjtőnek készítettek, és az amerikai Jim Glickenhaus számára előállított Pininfarina P4/5-ösről . Egy darabig úgy is tűnt, hogy ezzel vége a sorozatnak, pedig valószínűleg csak arról van szó, hogy igen kevés olyan ember van, aki meg tudja, és meg is akarja fizetni az olasz tervezőstúdióknak és a Ferrarinak ezt a közös szolgáltatását.