Mini-egyterű készülhet a VW Polóból

2009.05.28. 11:20

A Volkswagen egyik igazgatója indította útjára a pletykát, amely szerint két éven belül elkészül az Opel Meriva VW-jelvényes riválisa.

Hans Dieter Potsch, a cég pénzügyi igazgatója úgy fogalmazott, hogy komolyan fontolgatják a mini-egyterűek piacára való belépést egy új típussal. "A vásárlók most a kisebb modellek felé fordultak, de nem számítható ki előre, hogy milyen típusú kisautót választanak majd. Ha egy cégnek van egy kiváló alapmodellje, de kis egyterűje, vagy apró hobbiterepjárója nincsen a kínálatban, az hátrányt jelenthet." - mondta Potsch, majd hozzátette, hogy a válság ellenére sem tervezik a fejlesztési költségvetés csökkentését, hiszen a piaci helyzet javulásával az a gyártó kerülhet előnybe, amely korszerűbb modelleket, és szélesebb választékot tud kínálni.

Az új mini-egyterű valószínűleg a Polo alkatrészeire épül, hasonló módon, mint ahogy a Golf Plus a Golf alapjaira, azaz egy magasított, de az alapmodellnél alig hosszabb vagy szélesebb típus bemutatására számíthatunk, amely elsősorban kedvezőbb helykihasználása révén lehet vonzóbb egyes vásárlók számára az alapkivitelű Polónál.