A Jazz kistestvérét fejleszti a Honda

2009.06.08. 16:25

A japán gyártó eddig csak a hazai piacán forgalmazott a Jazznél kisebb típust, de úgy hallani, most egy exportálható miniautón dolgoznak a Honda tervezői.

Az új modell állítólag a Japánban már bevált Life alapjaira épül majd, és inkább szánják olcsó tömegmodellnek, mint a Toyota iQ-hoz vagy a Smarthoz hasonló, viszonylag drága városi szupermininek. Ugyanakkor állítólag lesznek stop-start elektronikával felszerelt, sőt, akár hibrid változatai is, amelyek kirívóan alacsony fogyasztást kínálnak majd, az alapváltozatnál valamivel drágábban.

A kisautó az aktuális pletykák szerint nagyjából két év múlva mutatkozhat be, és bár elsősorban Kínában és Indiában szeretne hódítani vele a Honda, valószínű, a japánok várhatóan Európába is elhozzák a jobban felszerelt változatokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.