Kedvcsináló fotón az új Bentley csúcsmodell

2009.06.10. 12:44

Az öreg Arnage utódjának érkeztére óvatosan készíti fel közönségét a brit luxusmárka: először csak részleteket mutatnak - ezúttal az autó árnyékba boruló orráról

A fotó láttán az az érzésünk, a Bentley nemigen engedte álmodozni a tervezőit: a jól látható részek erősen emlékeztetnek a jelenlegi Arnage orrának fazonjára, csak egy egész picivel tűnik határozottabb vonalúnak minden részlet. A legfeltűnőbb különbség a motorháztető középső domborításának peremén látható él, és a karosszéria sarkainak egyértelműbb kialakítása, de egy ilyen részletfotó persze alig árul el valamit a végleges autóról.

Ha az Arnage-utód - amelynek még a nevét sem árulták el - hasonlítani fog a jelenlegi csúcs-Bentleyre, az inkább a cég konzervatív filozófiájának lesz köszönhető, mint a fejlesztők tétlenségének: úgy tudjuk, műszaki szempontból semmi köze nem lesz egymáshoz a két típusnak. A nagyméretű luxusmodell, amelyet a Rolls-Royce Phantom közvetlen ellenfelének szánnak, már Audi alapokra épül, alumínium karosszériával, és egy új fejlesztésű, alighanem feltöltős, nagy hengerűrtartalmú V8-assal, amely azonban már nem a legendás, 6,75 literes ősmotor újabb leszármazottja lesz. Ezen kívül olyan pletykákat is hallani, hogy a típus legerősebb változatába a Bugatti méregdrága W16-os motorját építik majd, bár ez egyelőre egyáltalán nem biztos. Az viszont nem kétséges, hogy a Bentley új csúcsmodellje drágább lesz, mint az Arnage volt - ahogy a cég szóvivője korábban fogalmazott, az ár tükrözni fogja a fejlődést az elődmodellhez képest.

A típus bemutatójára már augusztusban sor kerülhet: a helyszín állítólag az amerikai Pebble Beach Concours d'Elegance, Észak-Amerika legismertebb, ritka, klasszikus autókat felvonultató rendezvénye lesz. Nem csoda, hisz valószínűleg akkor és ott lesz fellelhető az egy négyzetméterre eső legtöbb potenciális Bentley vásárló a világon.