Újraindítják a termelést a Chryslernél

2009.06.16. 10:15

A villámgyors csődeljárás után a napokban ismét termelni kezdenek a detroiti gyártó üzemei. Elsőként a Viper sportkocsigyárban kezdődhetett meg a munka, de úgy néz ki, napokon belül újra termelhet az összes, korábban leállított üzem.

A Chrysler gyárait még április 30-án állították le, miután a cég csődvédelmet kért maga ellen. Azóta a korábban felhalmozódott készletekből elégítették ki a vásárlók igényeit, de azóta egyrészt alaposan megcsappant a raktárról szállítható autók száma, másrészt a használaton kívüli gyárak fenntartása elképesztő összeget emésztett fel, így az újjáalakult cég vezetése nem késlekedhetett sokat a termelés beindításával. Egyelőre minden Chrysler gyárban újraindul a termelés, de ez nem azt jelenti, hogy később az üzemek egyikét-másikát ne zárnák be vagy adnák el.

A Dodge Viper sportkocsikat előállító gyárról például az a pletyka járja, hogy az év végéig mindenképp megszabadul tőle a Fiat vezette új Chrysler: ha nem sikerül eladni, akkor bezárják, mivel egyrészt veszteséget hoz, másrészt a szintén Fiat érdekkörbe tartozó Ferrari és Maserati modelljeinek állít konkurenciát.