Háromhengeres C Merci 2012-re

2009.06.19. 10:14

A válság, az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és a növekvő benzinárak mellett nem csoda, hogy az autógyártók kezdenek átállni a nagy és nehéz, magas fogyasztású motorokról a szolidabbakra. Az Audinál és a BMW-nél is megfigyelhető ez a tendencia, sőt a Mercedes is bemutatta már DiesOtto motorját, mellyel sikerült 6 literes fogyasztást elérni egy S osztályú Mercedesszel.

A csillagosok azonban nem érik be ennyivel. A márka múltját figyelembe véve nyugodtan nevezhetjük drasztikusnak a helyzetet. A Mercedes kutatásért és fejlesztésért felelős részlegének főnöke, Thomas Weber bejelentette, hogy 2012-re a Mercedes teljes modellpalettájához kínál majd hibrid hajtást, sőt, bizonyos modellekhez rendelhet majd a vásárló háromhengeres motort is. Az igaz, hogy egy háromhengeres olcsóbb, kisebb, könnyebb és kevesebbet is fogyaszt, mégis különös, hogy a gyártót ebben a kérdésben ennyire hidegen hagyja a presztízs.

A háromhengeres motort az A, a B és a következő generációs C osztályhoz is kínálja majd a Mercedes, valamint nem meglepő módon bekerül majd a Smart ForTwoba is.