Az év végéig biztosan marad a régi Clio

2009.06.22. 14:30

A Clio II-est, amelyet most Campus néven forgalmaznak, a hátára kapta a német és francia roncsprémium, így a Renault meghosszabbította az élettartamát, annak ellenére, hogy a típus az idén már 12 éves lesz, és négy éve kapható az utódja.

A Renault-nál régi gyakorlat, hogy a kisautók régebbi változatait még évekig gyártják a modellváltás után, de a Clio II iránti érdeklődés lassanként már kezdett megkopni, így eredetileg azt tervezték, hogy még az ősz beállta előtt leállítják a gyártást. A roncsprémium kapcsán azonban épp az ilyen egyszerű, olcsó felszereltségű autók iránti kereslet nőtt meg Európában - éves szinten mintegy 40 ezer példány eladására van esély -, így továbbra is gyártásban maradhat. Decemberig biztosan tovább készül, de elképzelhető, hogy 2010-ben is tovább gyártják.

Azt persze nehéz megítélni, hogy ez jó húzás-e a Renault részéről, hiszen a Campus egyebek közt házon belüli konkurenciát is jelent a Dacia modellek számára, amelyek iránt szintén nagy az igény a roncsprémiumot igénybe vevő vásárlók részéről.