Erősebb ikerturbós dízel a BMW-től

2009.06.23. 10:01

A háromliteres hathengeres dízel két turbóval régi ismerős, az új hetes BMW-ben azonban egy erősebb változata mutatkozik be.

Eddig a legnagyobb teljesítményű hathengeres BMW dízelmotor - amelyet a 35d-vel végződő jelzésű modellekbe építettek - 286 lóerős volt, és 580 Nm-es csúcsnyomatékot adott le. A tervezők azonban találtak még benne mozgósítható tartalékokat: a 735d-be már egy olyan kivitele kerül, amelynek 306 lóerő a csúcsteljesítménye 4400-as percenkénti fordulatszámon, és 600 Nm a legnagyobb nyomatéka, amely már 1500-as fordulatnál jelentkezik. Ráadásul úgy néz ki, a fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást is sikerült vagy 4%-kal lejjebb szorítani, bár a pontos adatokkal egyelőre még adós a BMW.

A hetes sorozatban még az idén megjelenik az átdolgozott motor, a premiert követő hónapokban pedig a többi 35d modellben is felváltja a régebbi motorváltozatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.