A Bugattinál is drágább lesz a Citroën GT

2009.07.01. 10:38

Állítólag már az új cégvezetés is jóváhagyta a középmotoros sportkocsi sorozatpéldányainak elkészítését. Valószínűleg ez lesz az egyik legritkább és legdrágább pénzért megvehető új autó a világon.

Az autót eredetileg egy Playststion 3-as játékhoz tervezték a Citroënnél, de a tervek alapján aztán elkészült egy 1:1-es méretarányú makett is, amely hatalmas figyelmet kapott a Párizsi Autószalonon. Ekkor merült fel a gyártás ötlete, bár már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy csupán néhány példány készülhet, nagyrészt kézi munkával. Mostanra az is tisztázódott, hogy összesen hat működőképes autót építenek majd, és egy-egy példány ára 1,5 millió euró körül lesz, bár még nem tisztázódott, hogy az autókba milyen hajtáslánc kerül. A virtuális változat üzemanyagcellás, elektromos motorokkal, de ez a technológia a valóságban nem áll olyan szinten, hogy egy gyors szupersportkocsi hajtására a valóságban alkalmas legyen. Korábban úgy hallottuk, egy amerikai V8-as beépítését tervezik a Citroën mérnökei, bár biztosak vagyunk benne, hogy az árba elvben egy magasabb színvonalú, német vagy olasz sportmotor is beleférne - a PSA motorfejlesztő partnerének, a BMW-nek például kiváló nyolc- és tízhengeresei vannak.

Ha minden igaz, az őszi Frankfurti Autószalonon már látható lesz az első működőképes példány.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.