Új képek az óriás-Bentleyről

2009.07.08. 15:03

Az Arnage utódjának bemutatójáig alig másfél hónap van hátra, így érthető, hogy a gyári marketing-gépezet rákapcsolt. Egy újabb fény-árnyék fotót mutattak, ezúttal az autó oldaláról, sőt, hogy hogy nem, egy brit újság hozzájutott néhány fotóhoz az autó orráról is.

A képek alapján egész jól körvonalazódnak az új modell jellegzetességei. Az elődmodelléhez hasonló hatalmas, klasszikus szedán-forma, de lágyabb, korszerűbbnek ható részletekkel, és az utóbbi évtizedek legszebb luxusautó-orra két hatalmas, kerek, részben LED-es, részben xenonos fényszóróval. A Bentleynél az volt a cél, hogy olyan autót építsenek, amellyel vásárlókat csábíthatnak el a Rolls-Royce-tól, és az az érzésünk, ezzel az autóval lesz is esélyük rá.

Az egyelőre még névtelen típus műszaki megoldásai persze a létező legmodernebbek. A tervezők az Audi A8-as műszaki alapjaira építkeztek, így az autó nagyrészt alumíniumból készül, és állítólag egy vadiúj motort is tervezhettek az autóhoz. Úgy tudjuk, nem valamelyik már ismert VW-Audi motort alakították át, mint például a Continental sorozat esetében, inkább egy új V8-ast terveztek, amely elődjéhez hasonlóan 6,75 literes, de minden ízében új konstrukció. A feltöltős nyolchengeres a hírek szerint legalább 550 lóerős, és egyaránt használható benzinnel, illetve E85 alkohol-benzin keverékkel.

A Bentley nagy ünnepséget tervez az idei Pebble Beach Concours d'Elegence-on, Észak-Amerika legnagyobb, ritka klasszikus járműveket felvonultató rendezvényén. Hivatalosan itt leplezik le augusztus 16-án az Arnage utódját, és itt ünneplik a márka megalapításának 90. évfordulóját is.