Lotus Elise az autókölcsönzőből

2009.07.10. 12:59

Ma már sok minden előfordul az autókölcsönzők kínálatában - nem egyszer komolyabb sportkocsik is - de a Hertz olaszországi üzletágának új Lotus flottája még mostanság sem nevezhető szokványosnak.

A citromsárga Elise sportkocsikat egy együttműködési megállapodás részeként kapta a Hertz Italiana a Lotustól. A sportkocsigyártó abban bízik, hogy a kölcsönzőn keresztül több potenciális vásárlót szerezhet, hiszen néhány napnyi együtt töltött idő alatt sokkal könnyebben rabul ejtheti az Elise alkalmi sofőrjét, mint egy néhány száz méteres próbaút a kereskedés körül. Ugyanakkor a kölcsönzőcégnek is jól jönnek a vérbeli sportkocsik, hiszen eddigi élményautó-parkjuk jóval polgáribb modellekből - elsősorban MX-5-ös Mazdákból, négyhengeres Alfa Brerákból és Peugeot 307 CC-kből - állt.

Nem ez az első eset, hogy a Hertz komoly sportkocsikat kap egyenesen a gyártótól: Észak-Amerikában például Corvette-eket és Shelby Mustangokat kínálnak, amelyeket a GM és a Ford speciális fényezéssel gyártott, külön a kölcsönzőcég számára.