Üldözés az Alpokban, BMW kémfotóért

2009.07.10. 14:42

Egyik kedves olvasónk ismét meglepett minket néhány valódi, életszagú kémfotóval - ezúttal az ötös BMW következő generációjának egy prototípusa volt a modell - bizonyítván, hogy ilyenek nem csak a gyári marketingesek és a profi kémfotósok sötét összeesküvéséből születhetnek. A leveléből azonban az is kiderül, hogy szinte kémfilmbe illő szerpentines kergetőzés árán születtek a képek, azaz a hívatlan kamerának nem nagyon örültek a gyár tesztpilótái.

Íme a sztori: "A napokban egy "hágótúrán" jártam, az Alpok legmagasabb hágóit jártuk végig az olasz-osztrák-svájci hármashatár közlében. A Stelviot is megmásztuk (immár ötödször), majd Bormio felé vettük az irányt, amikor egy három autóból álló konvoj elég durván beelőzött. Két ötös Granturismo és egy szerintem új ötös BMW, ami eléggé le volt maszkolva. Persze üldözőbe vettük őket, hogy tudjunk egy-két fotót készíteni, ekkor még inkább belehúztak, alig bírtuk tartani a tempót. Készült egy pár fotó, ha érdekesnek találjátok egy bemutatásra, akkor szívesen megosztom veletek."

A következő ötösről egyébként viszonylag kevés még a biztosnak tűnő információ, inkább csak a pletykákra támaszkodhatunk, pedig valószínűleg már 2010 elején leleplezi az autót BMW. Úgy tudjuk, az elődmodell hibáinak kijavítása az egyik lényeges cél: az új típus már nem lesz vegyes építésű - az alumínium orr nem igazán jött be, drága gyártani, és a rossz nyelvek szerint már az EuroNCAP törésteszt említésére is összerogyott, a gyáriak alig tudták kiimádkozni, hogy ne csak három csillagot kapjon az autó. Ezen kívül a formaterven is szelídítenek, az új ötös már nem lesz olyan Bangle, mint az elődje. Műszaki téren nem várható forradalmi újdonság, alighanem a hármasból és a hetesből már ismert négy, hat és nyolchengeresek kerülnek a típusba. A csúcsváltozat a hírek szerint az új tervezésű, 4,4 literes, ikerturbós V8-as kerül majd, a gyengébb modelleket pedig háromliteres hathengeresek, és kétliteres négyhengeresek hajtják majd.

Egyes feltételezések szerint az új modellből már nem készül kombi kivitel, helyette a nemrég bemutatott ötös GT-ből próbál minél többet eladni a cég.