Beetető fotókon a TT-gyilkos Peugeot

2009.07.14. 10:48

A 308-as alapú sportos kupé, az RCZ rövidesen bemutatkozik, így a gyáriak elkezdték a szivárogtatást: több fotót is mutattak az autóról, amelyeken részletek és kontúrok láthatók.

Bár az Audi TT riválisának szánt autó teljes egészében egyik képen sem látható, így is sejthető, hogy a tervezők nem rugaszkodtak el a 2007-ben bemutatott RC-Z tanulmány koncepciójától, csupán a részleteket dolgozták át valamelyest, elhagyva mindent, ami túl drága volna a sorozatgyártáshoz. A lendületes ívű, középen behorpasztott tető, a hátsó sárvédők formája, az ajtók kialakítása mind ismerős, csupán a kisebb felnik jelzik, hogy ez már a gyártásra érett kivitel.

Adatokat egyelőre nem közölt a Peugeot, így legfeljebb találgathatunk az RCZ műszaki tartalmával kapcsolatosan. Annyi biztos, hogy kizárólag fronthajtással lesz kapható, a benzines modellváltozatokba a BMW-vel együtt fejlesztett és gyártott 1,6 literes turbómotorok erősebb kivitelei kerülnek, és biztosan kínálnak majd dízelmotoros változatokat is: alighanem itt is bevetik a nemrégiben bemutatott 163 lóerős kétliteres turbódízel motort.

A kompakt kétüléses kupéval a Peugeot elsősorban a márka arculatát szeretné tovább fényesíteni, így viszonylag kis mennyiségben tervezik gyártani. Az előállítását nem is a francia gyártónál végzik: a feladattal a Magnát bízták meg, így az RCZ Grazban, az egykori Steyr üzemben készül majd, évi 18-20 ezer példányban. A típus bemutatóját az őszi Frankfurti Autószalonon tartják, de a gyártás csak 2010 elején indul, a piaci bevezetést pedig jövő tavaszra tervezik.