Jön a második Bugatti?

2009.07.14. 13:55

Úgy tűnik, már az ősz folyamán láthatjuk a Bugatti következő szériamodelljét - a pletykák szerint egy hatalmas négyajtóst.

A Veyron bemutatása óta egyértelmű, hogy a Bugatti márka fenntartásához szükség volna egy újabb típusra, hiszen a brutális és méregdrága sportkocsiból összesen 300 példány készül, és ezek közül több mint 200 már elkelt. Ráadásul - bár valódi műszaki remek - a Veyron használati értéke minimális, így már régóta felmerült egy tágasabb Bugatti elkészítésének gondolata. A márka állítólag a 100. születésnapi ünnepségére tartogatta az új, egyelőre csak Royale néven emlegetett szuperlimót, amely egyes források szerint a Bentley új csúcsmodelljének alapjaira épül majd, de a Bugatti W16-os motorjával és jellegzetes, gömbölyded karosszériával. A centenáriumi ünnepséget a Frankfurti Autószalon tartják, innen az egyetlen sejtelmes kép is az autóról: a lámpák és a tető formáját sejtető homályos fotó állítólag az eseményre szóló exkluzív meghívót díszíti.

A Volkswagen nagyon megszenvedett a Veyron fejlesztésével: a premier éveket késett, és az egész projekt sokkal drágább lett, mint azt bárki előre sejtette volna. Az új modellel azonban aligha lesz ilyen probléma: tanultak a korábbi hibából, és már csak akkor mutatják meg az autót, ha valóban készen lesz. Így senki nem ígérgethet felelőtlenül olyanokat, hogy az autó végsebessége 400 km/h felett lesz, hiszen a Veyron fejlesztése is egy ilyen, nehezen betartható ígéret miatt csúszott.