A Fiat megvenné a Bertone autógyárát

2009.07.15. 10:49

Az olasz gyártó nagyon belejött a felvásárlásba: a Chrysler már az övék, az Opelt is megpróbálták megszerezni, most pedig a csődbe jutott Bertone üzemére tettek ajánlatot.

A Bertone csoport még 2007 végén ment csődbe, miután hiába próbáltak új megbízásokat szerezni évi 70 ezer autó előállítására alkalmas autógyáruknak, ahol korábban számos nagyobb gyártó - például az Opel és a Fiat - számára készítettek rétegmodelleket. Időközben kivált a vállalatcsoportból a formatervezéssel és prototípus-gyártással foglalkozó Stile Bertone, az autógyártó részleg, a Carrozzeria Bertone viszont csak most jutott el az értékesítésig. A korszerű üzemre állítólag öt komolyan vehető ajánlat érkezett: a Fiat mellett a kínai FAW, valamint két olasz és egy spanyol befektetőcsoport lát még fantáziát benne.

A Fiat, bár maga is gyárbezárásokat tervez, hasznát vehetné a Bertone üzemnek. A gyár gépei ugyanis elsősorban kis- és közepes sorozatok előállítására alkalmasak, azaz olyan rétegmodellek készülhetnek itt elfogadható költséggel, amelyeket a Fiat gyáraiban nem érné meg gyártásba küldeni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.