Jegelik a Lagonda feltámasztását

2009.07.21. 09:30

Az Aston Martin egyelőre lemondott a klasszikus márkanév ismételt bevezetéséről. A hivatalos verzió szerint nem megfelelőek a gazdasági körülmények, de egyes pletykák szerint a valódi ok az, hogy a cég tulajdonosainak nem tetszett a tavasszal bemutatott luxusterepjáró .

Ulrich Bez, a sportkocsigyártó első embere közölte a hivatalos verziót. "Számos forrásunk van, ahonnan megszerezhetnénk a folytatáshoz szükséges negyedmilliárd fontot, de az időzítés egyszerűen rossz volt. A Lagonda fejlesztésével rengeteg munkánk volna még, és túl sok pénzt vinne el." - mondta Bez, majd hozzátette, hogy a Lagondát csak úgy volna értelme piacra dobni, ha legalább annyit gyárthatnának belőle, mint az Aston Martin típusaiból összesen. Erre pedig kicsi az esély a jelenlegi kereslet mellett.

Ugyanakkor a céghez közeli névtelen források szerint a Genfi Autószalonon leleplezett Lagonda tanulmányt nem csak a sajtó kritizálta ügyetlen arányai és kidolgozatlan részletei miatt, de Dave Richards, az Aston Martin elnöke is, aki a tulajdonosokat képviseli a vállalatnál. Állítólag neki köszönhető, hogy az autót a szalon második sajtónapján eltávolították a gyártó standjáról, így csak a szakújságírók láthatták élőben, a nagyközönség már nem.

Richards állítólag azt szerette volna, ha teljesen újrakezdik az autó tervezését, és már az idén be tudnak mutatni egy másik, kellemesebb megjelenésű Lagonda tanulmányt, amely pozitívabb visszhangokat válthat ki. Most azonban úgy néz ki, a projektet hosszabb távra leállítják, és legfeljebb akkor fognak hozzá ismét, ha a gazdasági körülmények kedvezőbbé válnak.