DC: havi egymilliárd úszott el

2001.03.23. 03:47

A Chrysler öt hónap alatt ötmilliárd dollárt tapsolt el 7,5 milliárdos készpénztartalékából. Arra a kérdésre, hogy hová lett a pénz, James Donlon, a cég pénzügyi igazgatója ennyit mondott: "a Chrysler felélte". Ez egyben válasz is azokra a vádakra, amelyek szerint a cég tartalékait a DaimlerChrysler felvásárlásaira, és többi részlegére költötték volna. Tavaly ilyenkor még 11 milliárd dollárra rúgó készpénzállomány idén februárra egymilliárdra apadt. Donlon szerint az ötből kétmilliárd ment el az árengedményekre, amelyekkel igyekeztek fenntartani a keresletet, újabb kettőt az eladások csökkenése nyomán elmaradt bevétel miatt kellett kivenni a cég kasszájából, míg a maradék az új modellek gyártáselőkészítésére, és bevezetésére ment el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.