Citroen C2

2001.03.30. 04:17

 
   
   

Hosszí idő után újra egyéni kisautó készül a Citroennél. A Peugeot 106-osból származó Saxo leváltására készül a Citroen a C2 és C3 típusokkal, amelyek koncepciója leginkább a Toyota Yaris/Yaris Verso párosra emlékeztet. A képen látható modell a C2-est mutatja, amely fiatalos, sportos hangolású háromajtós lesz, míg a C3 egy ötajtós mini-egyterű lesz a családosok igényeinek kielégítésére. A műszaki tartalom már korántsem lesz olyan egyedi, mint a formai megoldások, a motorok (beleértve a VTS változat kétliteres erőforrását is), és a futómű a Peugeot 206-osból származnak majd. A hírek szerint 2002-ben bemutatkozó modellpáros később egy harmadik taggal is kiegészül, amely a nagy klasszikus, a 2CV megoldásához hasonlóan teljesen kinyitható tetejében fog különbözni az alap C2-estől.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.